top of page

Prva pomoč

20200503_114849.jpg

Prva pomoč je ena izmed obveznih vsebin, ki jo boste morali obvladati vsi bodoči vozniki, če boste hoteli opraviti vozniški izpit.

 

Kandidati za voznike motornih vozil B kategorije morate opraviti in pridobiti kartonček prve pomoči, še pred priglasitvijo na teoretični del vozniškega izpita, ki se opravlja pred pristojno izpitno komisijo. Tečaj obsega 10 šolskih ur.

 

Izpit iz prve pomoči je obvezen za kandidate za voznike B,  kategorij in ga lahko opravljate pri pristojni organizaciji Rdečega križa. Izpit je sestavljen iz pisnega in praktičnega dela. Obvezen del izpita je praktičen prikaz temeljnih postopkov oživljanja.

Cena izpita prve pomoči je 65,83€.

Tečaj prve pomoči ni obvezen, je pa zaradi majhne uspešnosti na izpitu priporočljiv. Teorije se kandidat lahko nauči iz priporočene literature (Uroš Ahčan; Prva pomoč; Priročnik za vozike motornih vozil), vendar je izpit sestavljen tudi iz praktičnega dela,  ki pa se ga je težko naučiti zgolj iz knjige.

Cena Tečaja prve pomoči je 33,63€.

Tečaj in izpit prve pomoči lahko opravite na Rdečem križu, na Tržaški 132 v Ljubljani. Prijavite se lahko preko spletnega naslova http://www.prva-pomoc.si/tecaj-prve-pomoci-za-voznike.html ali po telefonu 080 88 84. Dvodnevni tečaj organizirajo vsak ponedeljek in torek od 15. do 19. Ure ter enodnevni tečaji, ki poteka  izbrano soboto v mesecu, izpit pa lahko opravljate vsako sredo ob 14.30.


Veljavnost izpita prve pomoči časovno ni omejena.

bottom of page